Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hoekstra
Noordwolderweg 7 e
9781 AD BEDUM

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 10.00 - 17.00 uur
Wo: 10.00 - 18.00 uur
Do: 10.00 - 18.00 uur
Vr: 10.00 - 20.00 uur
Za: 10.00 - 18.00 uur
Zo: gesloten

Hoekstra úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Aardbeien-meloensalade met kaas, pijnboompitten en frambozendressing

07 juni 2016

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 1 kleine meloen
  • 1 kleine krop krulsla
  • 150 gram (dikke plak) Hollandse gatenkaas
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

voor de dressing:

  • 2 eetlepels (frambozen)azijn
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel notenolie
  • (1 eetlepel crème de cassis)
  • 3 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper, zout

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en halveer of vierendeel ze. Halveer de meloen en haal er met een meloenboor mooie bolletjes uit. Maak de sla schoon en pluk deze klein. Snijd de kaas in blokjes.

Meng de aardbeien met de meloenbolletjes, sla, kaas en pijnboompitten in een afsluitbare bak.

Maak de dressing door de ingrediënten tot een lobbig sausje te kloppen. Neem de dressing mee in een flesje. Serveer de salade en schenk de dressing over de salade.


Wijnadvies

Les Grandes Caves d'Albret Moelleux

Klik hier voor meer informatie over deze heerlijke witte wijn.

« Terug